Kamala Harris: Unii din SUA vor să forțeze Ucraina să cedeze teritoriile ocupate de Rusia

27 9 А 3

Propunerile unor politicieni americani de a forța Ucraina să cedeze teritoriile ocupate de Rusia în schimbul păcii sunt inacceptabile. Acest lucru a fost declarat de candidatul la președinția SUA din partea Partidului Democrat, relatează RBK-Ucraina cu referire la o conferință de presă la Casa Albă.

Ea a menționat că „nicio problemă privind acest război nu poate fi rezolvată fără Ucraina”. Cu toate acestea, potrivit politicianului, unele persoane din SUA încearcă să forțeze Ucraina să renunțe la teritorii semnificative și „există o cerere ca Ucraina să rupă legăturile sale de securitate cu alte țări”. „Aceste propuneri sună similar cu propunerile lui Putin. Dar acestea nu sunt oferte de pace — sunt oferte de capitulare. Acest lucru este periculos și inacceptabil”, a notat Harris.

Reamintim, în această săptămână, Președintele Vladimir Zelenski efectuează o vizită oficială în Statele Unite. În timpul vizitei, șeful statului a avut întâlniri cu o serie de lideri ai țărilor, cu congresmeni și lideri ai opiniei publice din America, precum și a participat la reuniuni ale Adunării Generale și ale Consiliului de Securitate al ONU.

Joi, 26 septembrie, Zelenski a avut o întrevedere cu Președintele american, Joe Biden. În timpul întâlnirii, șeful statului a anunțat detaliile planului său de a câștiga războiul cu Rusia. Statele Unite au alocat Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 7,9 miliarde de dolari și au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei. De asemenea, Casa Albă a anunțat un ajutor suplimentar pentru apărare acordat Ucrainei în valoare de 375 de milioane de dolari.

Între timp, candidatul la președinția SUA din partea Partidului Republican, Donald Trump, îl critică dur pe Zelenski din cauza refuzului său de a soluționa pașnic războiul cu Rusia. Anterior, Trump a declarat în repetate rânduri că SUA ar trebui să înceteze finanțarea și acordarea de sprijin militar Ucrainei. De asemenea, el a menționat că, dacă va fi ales Președinte al SUA, va pune capăt rapid războiului prin apeluri telefonice către Putin și Zelenski.

Astăzi Volodymyr Zelenski urmează să se întâlnească cu Donald Trump.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий