Avioane românești și spaniole au monitorizat situația în legătură cu un atac cu drone rusești în Ucraina

2 10 B 1

Ministerul Apărării Naționale din România a declarat că, în noaptea de 2 octombrie, două avioane F-16 românești și două avioane F-18 spaniole au fost lansate pentru a monitoriza situația în legătură cu un alt atac cu drone rusești în Ucraina. Acest lucru este relatat de Agerpres, informează Ukrinform.

„Ministerul precizează că două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene spaniole din cadrul Poliției Aeriene Extinse au decolat în jurul orei 00:50 de la Baza Aeriană 57 „Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, în jurul orei 02:40, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borca. Avioanele spaniole și-au încheiat misiunea în jurul orei 03:00, iar cele românești în jurul orei 05:00”, se arată în comunicat.

Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care zburau în spațiul aerian ucrainean în apropierea spațiului aerian românesc, Centrul Național Militar de Comandă a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la măsurile de alertare a unei părți a populației din județele Tulcea și Galați prin transmiterea unui mesaj RO-ALERT la ora 02:01.

De menționat că sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat intrarea în spațiul aerian al acestei țări a dronelor rusești care au participat la atacul asupra Ucrainei.

„Ministerul Apărării Naționale reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri desfășurate de Federația Rusă împotriva unor obiecte și elemente ale infrastructurii civile ucrainene, care sunt nejustificate și contravin grav dreptului internațional”, se arată în comunicat.

După cum a transmis anterior Ukrinform, aviația ucraineană, unitățile de rachete antiaeriene, unitățile de război electronic și grupurile mobile de foc ale Forțelor de apărare au doborât 11 drone inamice în spațiul aerian al  regiunilor Kirovograd, Odesa și Sumy. Două persoane au fost rănite într-un atac rusesc în raionul Izmail din regiunea Odesa.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий