O viață trăită frumos

2 10 ES 1

Anume așa putem spune despre gospodarul Mihai Alerguș, octogenar din satul Cupca. O viață în care domnul Mihai a muncit cinstit, fiind constructor, om cu mâini de aur, care a muncit în echipa de construcții a colhozului local, a ridicat multe case pe la oamenii din satul natal, dar și din satele învecinate. A muncit, desigur, și la gospodăria proprie.

Cu peste 55 de ani în urmă (au marcat și nunta de aur), și-a unit destinul cu o fată frumoasă și harnică din satul de baștină. Împreună cu vrednica sa soție Vera au avut grijă de gospodărie, au adus pe lume doi băieți, care i-au pus în rând cu lumea, i-au ajutat să-și dureze gospodării, chiar alături de casa părintească, să-și întemeieze familii.

A fost și a rămas in om credincios, cu frică de Dumnezeu și credință în suflet. A fost mulți ani la rând consilier bisericesc, iar soția sa este și în prezent  coristă în corul bisericesc. Întotdeauna a fost un sprijin pentru biserica locală, ajutând la reparații, la procurarea celor necesare pentru un locaș de cult, la pregătirea pentru hramul bisericii, pentru alte sărbători creștine. Umblă și acum duminicile și în zilele de sărbătoare la sfânta biserică. Se mândrește cu faptul că biserica locală este în numele Arhanghelilor Mihail și Gavriil. Ocrotitorii numelui său.

2 10 ES 2

A fost și a rămas un bun român, a participat cu drag la ceremoniile legate de anumite evenimente culturale, literare, omagiale din satul natal.

Cu zile bune, cu unele mai grele, cu luni și ani, viața trece. Viața trece, amintirile și urmele omului rămân pe acest pământ.

Iată că la începutul lunii lui Brumărel, chiar în prima ei zi, vrednicul gospodar și cupcean Mihai Alerguș, cunoscut prin părțile locului ca Mihai a lui Traian, împlinește frumoasa vârstă de 80 de ani. 8 decenii de viață, a unei viați trăite cu demnitate, cinste, omenie, înțelegere…

Cei dragi din familie, soția Vera, fii Constantin și Gheorghe, nurorile Elena și Margareta, cei cinci nepoți, patru strănepoți, fratele Gheorghe, finii, verii, nepoții de la frați și surori, toate celelalte rude, vecinii, prietenii, cunoscuții, enoriașii bisericii locale, toți sătenii, îl felicită cu mult drag, sinceritate, stimă, amabilitate.

Stimate domnule Mihai Alerguș! Vă dorim în primul rând, multă sănătate, comoara cea mai de preț a omului, fericire, bună înțelegere în familie, bucurii de pe urma copiilor, nepoților, strănepoților.

Fie-vă viața numai lumină,

Întru lumină să ne trăiți,

Cu bucurie și sănătate,

Întru mulți ani fericiți!

La mulți și fericiți ani să ne trăiți, domnile Mihai, alături de cei dragi!

2 10 ES 3

Eleonora SCHIPOR

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий