Sistemul Patriot, furnizat de România, a ajuns în Ucraina

3 10 B 1

Sistemul de apărare antirachetă Patriot, furnizat de România, membră NATO, a ajuns în Ucraina, au recunoscut reprezentanții celor două țări. „Mulțumesc fiecărei țări care ne ajută în privința apărării antiaeriene. Mulțumesc în mod special României pentru sistemul Patriot. Împreună putem obține o eficiență și mai mare – putem pune capăt terorii rusești, distrugând împreună dronele Shakhet și rachetele”, a scris Președintele Volodymyr Zelenski în contul său pe X în seara zilei de 2 octombrie.

În afară de aceasta, Ministerul român al Apărării a confirmat livrarea într-un comentariu pentru Radio „Libertatea”.

Subliniind riscurile pentru membrii NATO, precum România care se învecinează cu Ucraina, dronele rusești au lovit din nou portul ucrainean Izmail, determinând Bucureștiul să trimită avioane de luptă F-16 pentru a monitoriza situația în noaptea zilei de 2 octombrie.

„Confirmăm că sistemul Patriot a ajuns în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului român al Apărării, Constantin Spînu, la Radio „Libertatea”, pe 3 octombrie, după ce guvernul de la București a decis luna trecută să transfere sistemul la Kiev. Potrivit documentului, România acordă Ucrainei dreptul de utilizare gratuită a sistemului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий