„Discuțiile despre concesii nu vor face decât să întărească convingerea Kremlinului că Rusia poate rezista mai mult decât Occidentul în Ucraina”

9 10 B 1

Ucraina a depus eforturi enorme și a plătit un preț uriaș pentru a rezista armatei ruse timp de aproape 1 000 de zile. Nu este surprinzător faptul că unii dintre aliații Kievului se arată dispuși să adopte o abordare mai flexibilă pentru a pune capăt războiului. Acest punct de vedere urma să fie discutat în Germania, la baza aeriană Ramstein, înainte ca Președintele Joe Biden să-și anuleze vizita planificată pentru a se concentra pe amenințarea uraganului Milton din SUA, notează Anthony Halpin în Bloomberg, citat de publicația ucraineană „Dzerkalo tyjnia”.

Autorul susține că acesta este un moment dificil pentru Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, care încearcă să obțină sprijin pentru „planul său de victorie” și pentru armată. În același timp, SUA sunt preocupate de alegerile prezidențiale de luna viitoare, al căror rezultat ar putea afecta viitorul ajutor pentru Ucraina.  Deși nu au fost menționate concesii specifice din partea Ucrainei, se vorbește mult despre faptul că Ucraina ar putea primi garanții puternice de securitate în schimbul acceptării de a nu retrage trupele ruse din teritoriile ocupate pentru moment. Acest lucru s-ar putea extinde chiar și la aderarea Ucrainei la NATO, unii făcând referire la experiența Germaniei cu divizarea Vestului și Estului în timpul Războiului Rece.

„Președintele rus, Vladimir Putin, între timp, nu a dat niciun semn că ar fi interesat să se așeze la masa negocierilor. Discuțiile despre concesii nu vor face decât să întărească convingerea Kremlinului că Rusia poate rezista mai mult decât Occidentul în Ucraina”, consideră Halpin.

Autorul concluzionează că principala întrebare pentru aliații Ucrainei este dacă vor continua să îi permită lui Putin să beneficieze de agresiunea militară și care va fi costul în viitor.

Reamintim că, în timpul forumului „Ucraina 2024. Forumul „Independența”, el a spus că țara noastră nu poate face compromisuri cu Rusia, care dorește 30% din teritoriul ucrainean. El a adăugat, de asemenea, că operațiunea din regiunea Kursk a ajutat mult la reducerea numărului de voturi pe tema compromisului.

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

Добавить комментарий