Iulia Tymoşenko la Cernăuţi: „Vom face tot posibilul şi imposibilul pentru armata noastră”

DSC_0712

DSC_0712Vechea urbe cernăuţeană a fost vizitată în cea de-a 24 zi a lunii septembrie de liderul formaţiunii politice „Batkivşcyna” – Iulia Tymoşenko. Agenda vizitei sale în regiunea Cernăuţi a început la întreprinderea privată „NOVA UFFICI”. Iulia Tymoşenko a fost întâmpinată cu multă căldură şi ospitalitate de către muncitorii firmei, în frunte cu doamna director, Natalia Bujora, care i-a oferit liderului partidului „Batkivşcyna” un buchet de flori într-un spectru galben-albastru, invitând-o să viziteze secţia întreprinderii unde sunt confecţionate haine de iarnă pentru militarii ucraineni din Estul ţării. Doamna Tymoşenko a verificat calitatea hainelor confecţionate de muncitorii cernăuţeni şi a criticat situaţia din cadrul forţelor armate ale Ucrainei.

„Echipa noastră va face tot posibilul pentru ca toate resursele financiare să ajungă la apărătorii ţării noastre”, a relevat Iulia Tymoşenko, mulţumind angajaţilor întreprinderii „NOVA UFFICI” pentru munca depusă. „Sunt de părere că puterea din Ucraina nu are dreptul să părăsească armata ucraineană, bazându-se doar pe activitatea voluntarilor, care acordă militarilor haine, produse alimentare, medicamente etc.”, a menţionat Iulia Tymoşenko.

Liderul partidului „Batkivşcyna” a spus că formaţiunea sa politică va asigura cu echipament şi haine de iarnă două batalioane ale „Mişcării de rezistenţă”, solicitând întreprinderii din Cernăuţi să confecţioneze o mie de costume pentru militarii ucraineni, care luptă pentru independenţa ţării, rugând meşteriţele să depună suflet în aceste haine pe care le vor coase şi să se roage Bunului Dumnezeu ca să-i apere pe tinerii noştri de gloanţele vrăjmaşilor.

În cadrul unei conferinţe la care au fost invitaţi să participe jurnalişti ucraineni şi români din regiunea Cernăuţi, Iulia Tymoşenko a menţionat că membrii partidului său doresc foarte mult ca situaţia din Estul ţării să se calmeze. „Este inadmisibil ca puterea ucraineană să nu aibă grijă de propriile forţe armate. Vom face tot posibilul şi imposibilul pentru armata noastră”, a subliniat Iulia Tymoşenko ,adăugând că statul ucrainean are capacitatea să-şi apere teritoriul şi populaţia. Liderul partidului „Batkivşcyna” consideră că autorităţile de la Kiev nu au dreptul să accepte propunerile Preşedintelui rus Vladimir Putin. „Trebuie să luptăm, Ucraina are forţe şi va învinge. Agresorul trebuie pedepsit şi trimis acasă. Cred în militarii ucraineni, în armată, în diplomaţi, care vor stabili pacea în Ucraina”.

Iulia Tymoşenko a vizitat şi raioanele Chiţmani şi Hotin, unde s-a întâlnit cu electoratul potenţial al partidului „Batkivşcyna”. Ea a îndemnat bucovinenii să nu voteze în cadrul alegerilor parlamentare anticipate reprezentanţi ai regimului Ianukovyci, care intenţionează să nimerească în Rada Supremă a Ucrainei cu ajutorul circumscripţiilor uninominale. „Vă rog să nu votaţi deputaţii de cândva care cumpără voturile. Mă refer la regionali, la cei care au omorât copiii noştri pe Maidan şi se ocupă de separatism în teritoriile ocupate. Ei pot să nimerească în Parlament şi să creeze fracţiunea lui Putin”. Iulia Tymoşenko a declarat că Ucraina în faţa agresiunii ruse este susţinută de comunitatea internaţională, adăugând că suveranitatea şi integritatea Ucrainei poate fi garantată doar în cadrul sistemului colectiv de securitate NATO.

Simpatizanţii liderului partidului „Batkivşcyna” i-au dăruit Iuliei Tymoşenko un prosop în stil naţional, o icoană, dorindu-i, totodată, victorie în această luptă grea.

 Vitalie ZÂGREA

 

Добавить комментарий