Ultima zi a celei de-a doua ediții a Programului Ştefanian, inițiate duminică de Consiliului Județean Suceava, a început cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna la care, pe lângă creștinii din România și Republica Moldova, au participat și o mulțime de etnici români din regiunea Cernăuți.
Astfel, un grup de peste 300 de pelerini, inclusiv preoţi de la mai multe parohii, a plecat pe jos la ora 7.30, cu buciumaşi în frunte şi cu icoana Sf. Voievod Ştefan cel Mare, de la intrarea în Putna, ajungând apoi la Mănăstirea Putna, unde au luat parte la slujba religioasă.
Pelerinii, tineri şi vârstnici, îmbrăcaţi în costume populare specifice zonelor din care vin, au intonat, pe întreg parcursul pelerinajului, diverse piese corale, atât patriotice, cât şi bisericeşti, evocând personalitatea marelui voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Gospodarii din Putna, ieşiţi la porţi, le-au oferit pelerinilor plăcinte. Mulţi dintre localnici, cu copiii sau nepoţii alături, vizibil emoţionaţi şi cu lacrimi în ochi, le-au vorbit acestora despre Ştefan cel Mare.
După oficierea slujbei religioase, s-au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare, iar autorităţile judeţului au participat la sfinţirea Portalului Memorial Golgota Neamului –„Fântâna Albă”, inaugurat la Putna, notează crainou.ro.
FOTO: Mănăstirea Putna (facebook)