Cum explică Igor Dodon de ce pleacă mai des la Moscova şi nu are nicio vizită la Kiev sau Bucureşti

10794703

Igor Dodon susţine că are multe vizite la Moscova pe motiv că relaţiile moldo-ruse nu sunt cele mai bune. Din acest motiv, şeful statului ar pleca mai des în Rusia în încercarea de a soluţiona această problemă.

În acelaşi timp, Igor Dodon a precizat că va avea o deplasare la Bucureşti sau la Kiev la „timpul potrivit”, subliniind că o vizită în România sau Ucraina nu este atât de necesară pe motiv că relaţiie moldo-române sau moldo-ucrainene sunt foarte bune.

„Relaţiile cu Federaţia Rusă sunt deteriorate din cauza Guvernului, în mare parte. Eu încerc să le repar. Foarte des mă întreabă de ce merg foarte des la Moscova. Păi, voi în fiecare zi faceţi ceva împotriva Moscovei. Cine o să le repare?”, a declarat Igor Dodon marţi, 3 iulie, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele statului vecin a subliniat că este deschis oricând pentru un dialog cu liderul de la Kiev — Petro Poroșenko sau de la Bucureşti — Klaus Iohannis, precizând că situaţia din ţările vecine este „deloc nu simplă”, iar acest fapt ar putea duce la amânarea întrevederilor cu preşedintele Ucrainei şi al României.

Добавить комментарий