NATO susține poziția Ungariei în ceea ce privește Legea Învățământului din Ucraina

NATO Deputy Secretary General Rose Gottermoeller during her keynote speech at the Ambassadorial Conference of the Hungarian Ministry of Foreign Affairs.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) își exprimă solidaritatea cu Ungaria referitoare la noua lege a Învățământului din Ucraina. Despre aceasta a declarat, marți, Secretarul general adjunct al NATO Rose Gottemoeller, în timpul vizitei sale la Budapesta, transmite gordonua.com.

„Aliații sunt de acord cu poziția Ungaria în ceea ce privește Legea educației din Ucraina. În declarația de la Bruxelles și în evaluarea punerii în aplicare a programului anual de cooperare cu Ucraina, toți aliații au solicitat statul respectiv să pună în aplicare pe deplin recomandările Comisiei de la Veneția”, a spus Gottemoeller.

Secretarul general adjunct a subliniat importanța reuniunilor comisiilor Ucraina-NATO, declarând că acestea sunt principala componentă a susținerii integrității teritoriale și suveranității Ucrainei. De asemenea, Gottemoeller a mulțumit Ungariei pentru sprijinul acordat Ucrainei în conflictul cu Rusia, în special pentru acordarea ajutorului umanitar și tratamentul soldaților ucraineni.

Reamintim că în decembrie 2017 Comisia de la Veneția a criticat articolul 7 al Legii educației din Ucraina, cerând autorităților ucrainene modificarea sa, apreciind că acesta este vag, lipsit de precizie juridică și de claritate, și nu garantează în mod adecvat dreptul la educație în limba minorităților.

Добавить комментарий