„ 30 de primăveri însorite ale sufletului meu!”

DSC_0165

Milano – oraş aglomerat, cu o arhitectură extraordinară, l-aş putea numi cu uşurinţă capitala modei europene! Cele mai renumite branduri de haine sunt la DSC_1298dispoziţia ta, chiar în inima Milanului. Am rămas impresionată de serile romantice de aici, care constituie plimbări la braţ, sărutări… Pot fi observaţi oamenii, comportamentul lor… Tot seara milanezele defilează cu cele mai scumpe haine, bijuterii şi parfumuri de o naturaleţe nemaipomenită.
Verona este considerat oraşul unei mari iubiri, dragostea tinerilor “Romeo şi Julieta”. Oraşul italian Verona, este una dintre cele mai importante file din cartea de istorie a Italiei. Nu în zadar, William Shakes­peare îl considera oraşul dragostei eterne… Merită să fie văzut!
O altă surpriză a fost călătoria pe vapor la Lago di Commo. Lacul Com­mo este unul dintre destinaţiile cele mai preferate ale turiştilor. Ma­lurile lacului fiind presărate cu vile, vilişoare şi grădini luxuriante. Zona de coastă a lacului este un mare mozaic de munţi impresionanţi. Multe celebrităţi marcante din lume au case Julietala Lacul Commo, printre care George Clooney, David Beckham, Madonna, Daniel Craig etc.
Aflându-mă în Italia circa 10 zile, mi-a atras atenţia traficul de aici. Zilnic circulă zeci de mii de automobile, maşini mici, economicoase, care pot fi uşor parcate oriunde. Desigur că mi-au furat privirea străzile cu multă verdeaţă, balcoanele cu flori… Vorbind despre gastronomia italiană – totul e foarte gustos, delicios chiar, oamenii duc un mod sănătos de viaţă. Consumă multe fructe şi legume, însă pe prim-plan rămân făinoasele, pizza şi pastele italiene. (Ce-i drept, eu personal eram dorită de borşul nostru tradiţional).
Veneţia, oraşul plutitor, oraşul romantismului şi al iubirii! Este cel mai frumos şi mai impresionant loc în care am fost vreodată. Am rămas fascinată de clădirile gotice vechi, de peste 1.000 de ani, dar bine îngrijite. Străduţele fiind ca un labirint, legate între ele prin mici poduri, pe sub care trec încontinuu faimoasele gondole, mereu încărcate cu călători, care vor sa admire îndeaproape frumuseţea Veneţiei şi să afle cât mai multe din istoria acestui miraculos oraş.
Oraşele italiene au atât de multe de oferit turiştilor – din istorie, artă, arhitectură şi cultură… Italia într-adevăr m-a cucerit! Sper că ne vom revedea în curând!
Cristina ANDRIŢCA, jurnalistă

Добавить комментарий