Gătiţi gustos împreună cu noi!

6666

6666Plăcintă cu ciuperci

Ingrediente: 500 g făină, 15 g drojdie, 250 ml lapte acru, iaurt sau smântână, 100 ml ulei, un ou, sare, ulei şi făină pentru tavă.

Pentru umplutură: 2 cepe, 0.5 kg de ciuperci, 30 ml ulei, cimbru, mărar, sare, 2 ouă, piper, făină.

Mod de preparare.

1. Pentru aluat, amestecăm făina cu drojdia dizolvată, adăugăm laptele acru, uleiul şi oul şi frământăm un aluat potrivit de moale, pe care-l lăsăm să crească o oră.

2. Ceapa şi ciupercile spălate, se curăţă şi se taie mărunt. Călim ceapa în ulei, adăugăm ciupercile tocate, cimbrul, mărarul fin tocat şi alte condimente după gust. Lăsăm pe foc până când ciupercile se pătrund şi scad. Vasul se ia de pe foc şi se lasă umplutura să se răcească, se sărează şi se condimentează după gust, adăugăm un ou bătut şi omogenizăm. Dacă umplutura vi se pare prea moale, se poate adăuga şi puţină făină.

  1. Împărţiţi aluatul în şapte părţi. Pe masa presărată cu făină, întindeţi fiecare bucată sub forma unui dreptunghi lung cât tava. Apoi, deasupra se pune umplutura şi se rulează.
  2. Aşezaţi rulourile în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se ung cu ou bătut cu sare şi se coc la foc mediu timp de 25 de minute.

Prăjitură cu foaie de napolitană

Ingrediente: pentru blat – 6 albuşuri proaspete, 375 g de zahăr pudră, 350 g nucă măcinată, 3 linguri făină, un plic praf de copt, o linguriţă oţet, o foaie de napolitană.

Pentru cremă şi decor – un plic budincă de vanilie, un plic budincă cu gust de frişcă, 800 ml lapte, 300 g zahăr, cinci plicuri zahăr vanilat, 250 g margarină sau unt, 200 g fructe de sezon, nuci sau 100 g ciocolată.

Mod de preparare.

1. Nucile se prăjesc puţin în cuptor, după care se taie cu cuţitul. Albuşul se bate spumă tare, apoi se adaugă treptat zahărul şi continuaţi să bateţi până obţineţi o spumă. Încorporaţi nuca, făina cernută şi praful de copt stins cu oţet şi amestecaţi uşor de jos în sus.

  1. Într-o tavă de dimensiunea foii de napolitană (30:35 cm), aşezaţi această foaie şi turnaţi uniform aluatul. Blatul se coace în cuptorul încălzit în prealabil la foc mediu, pentru 20 minute.

3. Pentru cremă preparaţi împreună, cele 2 budinci, urmărind instrucţiunile de pe plic şi folosiţi laptele dulce pasteurizat şi zahărul. Când budinca s-a îngroşat, puneţi zahărul vanilat, omogenizaţi şi o lăsaţi să se răcească. Frecaţi spumă margarina şi încorporaţi budinca lingură cu lingură. 4. Întindeţi crema peste blatul rece şi păstraţi prăjitura la rece până a doua zi. Se taie cu un cuţit bine ascuţit şi se decorează fie cu fructe de sezon, nuci, ori cu ciocolată rasă.

Poftă bună! 

Добавить комментарий