Din topul ştirilor

17 02 2021LC TOP 3

Deputatul poporului din Ucraina, Gheorghe Mazuraşu, s-a îmbolnăvit de coronavirus, a comunicat el pe contul său de Facebook. Gheorghe Mazuraşu i-a înştiinţat pe colegii deputaţi că nu va participa la următoarele şedinţele în plen, de asemenea nu se va putea folosi de ultima săptămână a lunii, planificată pentru întâlnirile cu alegătorii din circumscripţie. „Voi fi nevoit să lucrez în regim telefonic”, a accentuat deputatul, subliniind că pentru prima dată în viaţă are buletin de boală.

***

Miercuri, 17 februarie, adjunctul primarului oraşului Cernăuţi, Iuri Lesiuk, i-a înmânat Tetianei Pavlova decizia Comisiei pentru examinarea chestiunilor asigurării cu spaţiu locativ a copiilor orfani sau a copiilor lipsiţi de tutela părintească, comunică site-ul Consiliului orăşenesc.  Hotărârea se bazează pe decizia respectivă a Cabinetului de Miniştri, care prevede alocarea subvenţiilor de stat copiilor orfani pentru cumpărarea locuinţelor. Copiii din această categorie sunt luaţi la evidenţa socială pentru asigurarea lor cu spaţiu locativ până la atingerea de către ei a vârstei de 23 de ani. Tetiana Pavlova a fost luată  la evidenţă când se afla încă la Casa de copii şi avea 13 ani. „Nici nu-mi vine să cred că mi-a venit şi mie rândul să primesc locuinţă. Sunt foarte bucuroasă”, a declarat tânăra, primind decizia comisiei.

17 02 2021 LC TOP 1

***

Lucrătorii Serviciului pe problemele copiilor al Consiliului orăşenesc Cernăuţi au fost nevoiţi să le ia copilul unor părinţi beţivi, a scris pe contul său de Facebook Lilia Racikovska, specialistă principală în comisia respectivă. În timpul verificării condiţiilor de trai pentru copiii din familiile care au nimerit în condiţii complicate de viaţă, lucrătorii sociali au dat de o familie unde părinţii făceau abuz de băuturi alcoolice şi nu acordau grija cuvenită fiicei lor de două luni. Întru salvarea vieţii bebelușii s-a hotărât ca ea să fie întreţinută temporar  într-o instituţie sanitară pentru a fi tratată, iar părinţilor li s-a oferit posibilitatea să-i creeze fiicei lor condiţii favorabile de viaţă pentru revenirea ei în familie.

17 02 2021 LC TOP 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий