Serhii Osaciuk: Situația privind răspândirea COVID-19 în regiunea Cernăuți este critică

unnamed

Șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhii Osaciuk, a declarat că situația privind răspândirea COVID-19 este critică în regiune. Într-un mesaj video, Serhii Osaciuk a spus că în unele raioane au fost înregistrate noi focare de infecție. Cele 1700 de paturi pentru bolnavii de coronavirus sunt ocupate. Zilnic sunt internate în spitale circa 100 de parsoane.

„Este o situație fără precedent în regiunea noastră de la încputul epidemiei de coronavirus. Peste 100 de persoane sunt spitalizate în fiecare zi”, menționează guvernatorul Serhii Osaciuk.

De asemenea, unele secții ale Spitalului Clinic Regional și de la spitalele raionale urmează să fie reprofilate pentru primirea pacienților cu coronavirus.  La  Spitalul Orășenesc pentru Copii urmează să fie tratați pacienții adulți cu COVID-19.

Potrivit guvernatorului, săptămână aceasta în regiunea Cernăuți poate fi adoptată decizia privind  închiderea instituțiilor de învățământ din cauza situației cu COVID-19.

De menționat că în regiunea Cernăuți în ultimele 24 de ore au fost confirmate 386 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, bilanțul infectărilor ajungând la 4 9527de cazuri.

În dimineața zilei de miercuri, 17 februarie, în Ucraina  au fost raportate 4286  de cazuri noi de infectare cu COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore.

De la începutul epidemiei în Ucraina au fost confirmate 1 280 904 de cazuri de COVID-19. Noul coronavirus a provocat până în prezent 24 689 de decese, iar 1128895 de pacienți s-au vindecat.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий