A căutat câinele soţului, căzut pe front,  timp de trei luni…

26 10 F 2

În urmă cu un an, în direcţia Donețk, militarul ucrainean Artem Dementii, în vârstă de 33 de ani, din Zaporijjia, a găsit un câine pe care l-a numit „Klyk” şi l-a luat cu sine. El a dorit să aducă câinele fiicelor sale, dar a murit. După moartea lui Artem, soția sa, Kateryna, a decis să găsească animalul și să-l ia acasă.

Timp de trei luni, Kateryna Dementii l-a căutat pe câinele iubitului ei, care a murit pe front. Povesteşte că soțul ei, Artem, s-a înrolat voluntar în rândurile Forțelor Armate la începutul războiului de amploare. I-a declarat că n-ar fi putut să privească în ochii copiilor, dacă ar fi rămas acasă. Dacă aceştia l-ar fi întrebat: „Tată, unde ai fost în acel moment?», el credea că n-ar fi găsit cuvinte pentru a se justifica în fața lor”.

Pe front Artem a primit numeroase răni în timpul unui bombardament, spune soția sa. La 9 mai, soldatul a murit în spital. După ce și-a pierdut soțul, Kateryna a decis să găsească câinele lui. A ajutat-o o voluntară.

„Câinele este o amintire a sensibilității soțului meu, a iubirii, a bunătății și a curajului lui. A fost alături de tatăl nostru în ultimul an, a petrecut mai mult timp cu el decât noi”, afirmă Kateryna. Klyk a ales-o de „stăpână” pe fiica cea mare a soţilor Dementii, Vika, în vârstă de 7 ani. Acum, copiii și câinele sunt de nedespărțit, spune Kateryna.

26 10 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий