A treia parte din numărul persoanelor civile care şi-au pierdut viaţa din cauza războiului erau în vârstă  

MAKARIV, UKRAINE - APRIL 19: Debris lies in a war damaged apartment on April 19, 2022 in Makariv, Ukraine. Local residents said the building was attacked by Russian tanks during the invasion in early March. (Photo by John Moore/Getty Images)

ONU a confirmat moartea a 8.275 de civili ucraineni între 24 februarie 2022 și 28 februarie 2023.  32 la sută dintre toți civilii care au murit în urma războiului agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei au fost în vârstă, se subliniază în raportul Oficiului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului de la Națiunile Unite, publicat pe 24 mai. În același timp, ONU clarifică faptul că indicii reali pot fi mult mai mari. Din acest număr, organizația a putut confirma vârsta a 4.187 de morților. 1.346 dintre ei aveau peste 60 de ani (662 femei și 684 bărbați).

Organizația a subliniat că persoanele în vârstă reprezintă majoritatea celor care rămân în zonele devastate de război. Drept urmare, sunt cei mai vulnerabili la minele terestre și la materialele explozive de război, cum ar fi munițiile neexplodate.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий