Până la sfârșitul acestui an, în regiunea Cernăuți se planifică finalizarea reconstrucției și punerea  în funcțiune a Punctul de control „Ruska” de la granița cu România

24 05 f 3

Despre aceasta a declarat șeful Administraţiei Militare Regionale  Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk,  în cadrul unei conferințe de presă, transmite Ukrinform. „Referitor la Punctul de control „Ruska”, voi menţiona că acolo există deja un punct de trecere a frontierei vamale practic amenajat. Dar e nevoie de puțină reconstrucție. Proiectul acestei reconstrucții este aproape finalizat și în curs de examinare. Sunt convins că în anul curent vom încheia toate lucrările de reconstrucție și vom pune în funcţiune  acest punct de trecere a frontierei vamale.  Dacă totul va fi bine în țară”, a spus Ruslan  Zaparaniuk.

Oficialul a mai menţionat că documentația de proiectare și deviz pentru reconstrucția Punctului de control „Şepit” de pe partea muntoasă a frontierei cu România se află la stadiul final. În paralel cu procesele de coordonare a documentației pentru construcția Punctului de control „Şepit”, au început activ refacerea porțiunii de munte a drumului care duce la frontiera cu România.

Un alt proiect ambițios legat de noi puncte de trecere a frontierei este proiectul de reconstrucție a Punctului de control „Fântâna Albă”, destinat pentru traficul cu încărcături. În acest scop, împreună cu partea română se elaborează un proiect comun de dezvoltare a întregii infrastructuri a acestui punct de trecere a frontierei vamale. Fondurile pentru construcții sunt planificate a fi alocate de Uniunea Europeană.

„Conform capacităţilor proiectului, prin Punctul de control „Fântâna Albă” vor putea trece până la 1.200 de camioane pe zi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий