Adio, școală!

9 06 ES 1

Spunem în aceste zile, cu nostalgie, regret și tristețe aceste cuvinte școlii care a găzduit un an întreg  elevii, profesorii, învățătorii, dar și pe toți acei care contribuie la buna desfășurare a procesului instructiv-educativ.

Anul acesta, ca și anul trecut, cu părere de rău, solemnităţile  se desfăşoară într-o atmosferă umbrită de război, care ne-a adus atâta suferință. Cu toate acestea, viața continuă. Greu, dar, continuă.

Anul de învățământ a luat sfârșit în liceele, gimnaziile, școlile noastre. Modest, simplu, dar sincer, în proză și versuri, absolvenții anului curent de învățământ și-au luat rămas bun de la școala în care timp de 11 ani au acumulat cunoștințele necesare, au învățat carte, au desfășurat activități interesante, au avut atâtea lucruri frumoase, au legat prietenii, au petrecut cei mai frumoși ani din viață.

9 06 ES 5

Toate acestea au avut loc și la liceul din Cupca.  Absolvenţii actualei promoţii au vorbit cu drag și tristețe despre prima lor învățătoare, Domnica Ciobotari, despre diriginta Valentina Țâțâu, despre toți ceilalți dascăli care i-au îndrumat pe drumurile întortocheate ale vieții. Ei au fost felicitați de către directoarea liceului, Maria Lazurca, de responsabilul pentru învățământ din comuna Suceveni, Aurel Alerguș.

9 06 ES 2

Tânărul preot al bisericii din Cupca, părintele Ilie Cuciurean a binecuvântat liceul nostru, oficiind serviciul divin, devenit deja tradițional.

Proaspăt absolventa școlii muzicale, clasa vocal, eleva clasei a 8-a, Nicoleta Bojescu, a interpretat un frumos cântec patriotic în limba ucraineană. Doamna directoare, Maria Lazurca, împreună cu domnul Aurel Alerguș le-au înmânat în mod oficial medaliile, cupa și diploma celor mai buni jucători  la fotbal. Majoritatea sunt absolvenții din anul acesta. Voi menţiona  că echipa din Cupca a devenit învingătoarea competițiilor de mini-fotbal din acest an. Sincere mulțumiri profesorului de educație fizică și sport, domnului Petru Marcu.

9 06 ES 3

Cuvinte frumoase au răsunat multe în această zi. Toți le-au dorit absolvenţilor drum bun în viață, un viitor pașnic, împlinirea dorințelor, să nu uite de sat, de locurile natale, de părinți, de liceul care i-a scos în lume, de învățătorii și profesorii dragi, de prietenii din copilărie.

Să dea bunul Dumnezeu ca pacea multdorită să revină pe pământ, iar absolvenții noștri, ca și toți ceilalți semeni de-ai lor,  să aibă parte de un viitor fericit, să-și vadă visele împlinite.

Tuturor le dorim vacanță cu liniște și pace, odihnă plăcută și să ne revedem cu bine în noul an de învățământ.

9 06 ES 4

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare a Liceului din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий