Josep Borrell: „Toate indiciile arată că Rusia se află în spatele atentatului de la Hidrocentrala de la Kahovka”

9 06 A 1

Potrivit șefului diplomației UE, barajul nu a fost bombardat. Acesta a fost distrus de explozibili.  Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a declarat că Federația Rusă se află în spatele subminării barajului Hidrocentralei de la Kahovka, scrie „The Guardian”. „Barajul nu a fost bombardat. A fost distrus de explozibili plasați  în locațiile turbinelor. Acest teritoriu se află sub controlul Rusiei. Nu am fost acolo pentru a afla cine a făcut-o. Dar toate indiciile sunt că, dacă s-a întâmplat pe teritoriul controlat de Rusia, este greu de crezut că altcineva a fost implicat”, a specificat Borrell.

În orice caz, a adăugat el, consecințele pentru Ucraina sunt teribile, atât din punct de vedere umanitar pentru persoanele strămutate, cât și din punct de vedere al mediului, deoarece distrugerile vor provoca un dezastru ecologic.

Reamintim că Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă care a urmat unei reuniuni a Consiliului Comisiei Europene pentru dezvoltarea parteneriatelor cu America Latină și Caraibe, că majoritatea țărilor din America Latină împărtășesc cu UE o viziune comună asupra ordinii mondiale și condamnă invazia agresivă a Rusiei în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий