Ajutorul urgent acordat de SUA au întărind considerabil Forțele Armate Ucrainene

3 05 2022 IN 5

Ajutorul de urgență fără precedent, acordat de Statele Unite Ucrainei în domeniul securității și apărării a schimbat esenţial situația pe câmpul de luptă, întărind considerabil Forțele Armate  Ucrainene.  Iar acest sprijin va crește în viitor, a declarat marți, în timpul unei audieri în Senatul SUA ministrul Apărării, Lloyd Austin, transmite Ukrinform.

„Cu ajutorul Congresului, Statele Unite au putut să acorde Ucrainei ajutor urgent fără precedent în domeniul apărării, iar aceasta a schimbat radical situația la faţa locului”, a subliniat șeful Pentagonului. El a accentuat că Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a confirmat clar acest lucru în timpul unei întâlniri cu șefii ministerelor americane ai Apărării și de Externe la Kiev săptămâna trecută. Lloyd  Austin a mai menționat că imediat după vizita în capitala Ucrainei, la forumul internațional de la Rammstein, Germania, a fost înființat Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei. El a numit grupul „o uniune a liderilor apărării din întreaga lume angajați să sprijine Ucraina” după o invazie rusă neprovocată și nejustificată.

Șeful Pentagonului a opinat că această uniune a transmis, de asemenea, un semnal puternic că „țările de bunăvoință” își intensifică acum sprijinul pentru Ucraina, ajutând-o să se apere.

După cum a comunicat Ukrinform, la sfârșitul lunii aprilie, Președintele american, Joe Biden, a anunțat că a înaintat o propunere Congresului de a aproba un nou pachet de reacţionări la agresiunea Rusiei, care prevede alocarea a 33 miliarde de dolari pentru sprijinirea Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий