Poporul care a ales libertatea nu poate fi învins

3 05 2022 IN 6

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, este convins că Ucraina va câștiga războiul declanșat de Rusia, pentru că agresorul nu poate face nimic cu forța poporului care și-au ales libertatea.

În adresarea online către parlamentul ucrainean Boris Johnson a declarat

că trupele lui Putin continuă să comită crime pe pământul ucrainean, urme pe care întreaga lume le vede în Bucea, Gostomel, Irpen și în alte locuri. Johnson a dat asigurări că Marea Britanie face tot posibilul pentru a-i aduce pe vinovaţi în fața justiției, comunică Ukrinform.

„În acest moment de incertitudine, teamă și îndoială pentru viitorul nostru, vreau să vă trimit o știre: Ucraina va învinge, Ucraina va fi liberă”, a spus Premierul britanic. El a adăugat că crede în victoria Ucrainei, pentru că atunci, când a venit la Kiev înainte de război și a stat pe Maidan, a văzut cum ucrainenii onorează victimele pentru libertatea statului lor și voința lor de neînvins. Potrivit lui Johnson, Kremlinul a făcut o greșeală teribilă pornind război la scară largă împotriva Ucrainei, ştiind că Ucraina se va apăra.

„Acum ați demonstrat că experții militari, care au prezis că Ucraina va cădea, au greșit”, a spus Johnson. În acest context, el a remarcat că mitul invincibilității lui Putin a fost împrăştiat ca fumul, în timp ce Ucraina stă ca o fortăreață.

„Mașina militară a lui Putin s-a ciocnit de patriotismul ucrainean și s-a prăbușit. Iubirea voastră pentru țară a  oprit-o. Acesta este ora de glorie a Ucrainei care va fi pomenită de generațiile viitoare, li se va spune nepoților și strănepoților că ucrainenii au învățat lumea că puterea brutală a agresorului nu poate face nimic poporului care a ales libertatea… Iată de ce cred și știu că Ucraina va învinge”, a opinat Premierul britanic.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий