Ambasada Ucrainei în Moldova a promis o „reacție fermă” la incidentele cu steaguri

26 04 2023 F 2

Ambasada Ucrainei în Moldova a comentat incidentele recente cu steagurile ucrainene la două evenimente de la Chișinău – concertul susținut de muzicianul rus Noize MC și campionatul de dansuri sportive, comunică RBK-Ucraina cu referire la postarea pe Facebook a Ambasadei Ucrainei în Moldova.  „Ambasada Ucrainei în Republica Moldova studiază cu atenție toate circumstanțele incidentelor menționate”, se arată în mesaj. În plus, departamentul a subliniat că, dacă se vor confirma faptele de lipsă de respect sau profanarea Drapelului de Stat al Ucrainei, „reacția va fi decisivă și univocă”.

Reamintim că pe 22 aprilie, la Chișinău, la concertul susținut de nmuzicianul rus Noize MC (Ivan Alekseev), care încă de la începutul invaziei la scară largă întreprinsă de Federația Rusă în Ucraina a condamnat războiul de cucerire al Kremlinului și a părăsit țara agresoare, gardienii din club au luat brutal steagurile  ucrainene de la vizitatori.

Cu o săptămână mai devreme, pe 16 aprilie, la Chișinău a avut loc Campionatul Mondial de Dans Latino-American. Potrivit dansatorilor ucraineni, organizatorii campionatului, respectiv Federația Dansurilor Sportive din Moldova, le-au interzis intrarea la ceremonia de prezentare a participanților cu drapelul Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий