Amploarea crimelor comise de ocupanții ruşi în Izyum este uriașă

17 09 2022 F 4

În oraşul Izyum deocupat, regiunea Harkiv, oamenii legii au început exhumarea a 450 de cadavre de civili îngropați în centura forestieră. 99 la sută dintre ei au semne de moarte violentă, a comunicat Oleg Synegubov, șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, transmite Ukrinform.

„Amploarea crimelor comise de ocupanții ruşi în Izyum este uriașă. Aceasta este teroare brutală. Bucia, Irpen, Mariupol… Izium. Este genocidul poporului ucrainean. 450 de cadavre de civili cu urme de moarte violentă și torturi au fost îngropate în centura forestieră. Oamenii legii au început exhumarea. Este greu de imaginat așa ceva în secolul XXI, dar aceasta este o realitate tragică. Pe crucile mormintelor nu este indicat nici un nume. Există doar un semn cu un număr. Dintre cadavrele exhumate astăzi, 99 la sută aveau semne de moarte violentă. Există mai multe cadavre cu mâinile legate la spate, iar o persoană este îngropată cu o frânghie în jurul gâtului. Evident, acești oameni au fost interogaţi și executați. De asemenea, printre cei înmormântați sunt copii”, a precizat șeful Administraţiei Militare Regionale.

Oleg Synegubov a mai remarcat că în prezent aproximativ 200 de reprezentanţi ai organelor de drept și experți lucrează la fața locului. Potrivit lui, cadavrele vor fi trimise la examinare medico-judiciară pentru a stabili cauza exactă a morții. „După identificarea victimelor, toate vor fi îngropate cu onorurile respective. Fiecare caz de moarte va fi investigat și va deveni o dovadă a crimelor de război ale Rusiei în instanțele internaționale”, a adăugat Oleg Synegubov.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий