Ansamblul cernăuţean „Perla” evoluează la Roma

26 11 2022 F 1

Asociația Românilor din Italia (ARI) organizează duminică, 27 noiembrie, tradiționalul eveniment dedicat Zilei Naționale a României, scrie „Gazeta românească”.  Acest mare eveniment a fost pregătit anul curent cu mari eforturi și sacrificii, pe măsura importanței momentului sărbătorit.

Deschiderea spectacolului va avea loc la Teatrul Atlantico din Roma. Ansamblul românilor din regiunea Lazio „Gospodarii di Riano” şi interpreta de muzică populară Anamaria Pârjolea vor încânta publicul și vor da startul dansului popular. Imnurile naționale ale României și Italiei vor anticipa discursurile oficialităților prezente. Eugen Terteleac va prezenta membrilor și invitaților ARI activitățile întreprinse anul acesta, între care cele 11 misiuni umanitare organizate în Ucraina. Eugen Terteleac, împreună cu Grazia Passeri de la asociația Salvamamme, vor oferi diplome onorifice voluntarilor implicați.

26 11 2022 F 3

Emoțiile vor ajunge la maxim odată cu intrarea în scenă a Cenaclului Flacăra, condus de Andrei Păunescu, care va începe cu imnul ARI „Români pentru Români”, urmat de un repertoriu extraordinar. Cea mai mare surpriză a ediției de anul acesta vine de la reprezentanți din Ucraina, care doresc să mulțumească italienilor și românilor pentru solidaritatea demonstrată încă de la începutul războiului. Tot din Ucraina va fi prezent Ansamblul „Perla” din Cernăuți, condus de domnul profesor Iurie Levcic și format din copii ucraineni de origine română, care vor încânta publicul cu melodii ucrainene și românești.

Marele artist Aurel Moldoveanu va lansa în premieră la Roma două noi capodopere muzicale și va implica publicul în actul artistic, cu muzică de dans și mari emoții.

Vor fi premiați oameni de afaceri, care vor primi o diplomă de excelență semnată de președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, domnul Mihai Daraban.

În cadrul evenimentului va fi oferit, din partea Asociației românilor din Italia și din partea Centrului Bucovinean de Artă, un trofeu și titlul de „Omul anului 2022” doamnei Prim ministru al Italiei, Giorgia Meloni, scrie „Gazeta românească” din Italia.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий