Ansamblul „Perla” din Cernăuți a evoluat în „cetatea eternă”

15 12 2022 F 2

Recent mai mulți copii din Ansamblul vocal „Perla” de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuți, împreună cu mamele lor, au vizitat Roma, unde au participat la marcarea Zilei Naționale a României, acțiune desfășurată de Asociația  Românilor din Italia. De remarcat că această vizită a fost susținută de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

–Invitația a parvenit de la Asociația Românilor din Italia, președinte Eugen Terteleac, precizează Iurie Levcic, directorul Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuți. Colaborăm cu Asociația din Italia de mai mulți ani. Domnul Eugen Terteleac i-a admirat pe copii din Ansamblul „Perla”, în timpul unei evoluări a lor în Parlamentul României. Dar până la călătoria noastră de câteva zile la „cetatea eternă”, din partea Asociației Românilor din Italia am primit 7 microbuze de ajutor umanitar, pe care l-am distribuit atât pe front, cât și în rândul refugiaților, găzduiți în regiunea Cernăuți.

15 12 2022 F 3

La festivitățile de la Roma, consacrate Zilei Naționale a României, discipolii noștri din ansamblul „Perla” au avut marea onoare să evolueze în spectacolul susținut de Andrei Păunescu, vestit interpret de muzică folk din România. Am participat la ceremonia din Sala „Iulius Cezar, unde au fost înmânate premiile „Omului anului”.

La Vatican, în Catedrala Sfântul Petru copiilor noștri li s-a permis să cânte două colinde în limba română, iar la serviciul divin de la amiază am rotit „Tatăl nostru” în limba ucraineană și o rugăciune pentru pacea în Ucraina. Lângă Columna lui Traian Ansamblul „Perla” a cântat „Suntem români mereu”. Acest cântec este cartea de vizită a Ansamblului. Iar în sala „Natali Roma” am primit o mențiune specială din partea Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale.

15 12 2022 F 4

Copiii cernăuțeni s-au aflat la Roma ca într-o lume de basm. Pentru ei au fost organizate diferite excursii și au avut posibilitatea să admire „veșnica cetate” de la înălțimea zborului de pasăre.

–Colaborarea noastră cu Asociația Românilor din Italia va continua, afirmă domnul Iurie Levcic. Nu cu mult după întoarcerea noastră de la Roma am primit din partea ei un nou lot de ajutor umanitar. Se prevede ca la anul viitor copii noștri să-și petreacă o scurtă vacanță la Roma și Neapole.

15 12 2022 F 5

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий