Anthony Blinken: „Statele Unite sunt hotărâte să ofere Ucrainei cea de ce ea are nevoie pentru a reuși pe câmpul de luptă”

18 01 2023 F 2

Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat la 17 ianuarie că sprijinul Washingtonului pentru Kiev a crescut pe tot parcursul războiului, deoarece Statele Unite sunt hotărâte să ofere Ucrainei „cea de ce are ea nevoie pentru a reuși pe câmpul de luptă”. „Pe măsura extinderii acestei agresiuni, a evoluat la fel și asistența noastră acordată Ucrainei,  pentru a ne convinge că Ucraina dispune de tot ce e necesar, opunând rezistență în fața agresiunii”, a declarat Blinken la o conferință de presă comună cu ministrul britanic de Externe, James Cleverley, la Washington.

Blinken a anunțat „mai multe comunicări” după  întâlnirea Rammstein în Germania din săptămâna curentă, la care va fi prezent și ministrul american al Apărării, Lloyd Austin. Blinken n-a precizat ce mai poate oferi Ucrainei Statele Unite.

„Dacă vă uitați la traiectoria de la „Stingers” la „Javelins” și HIMARS, la vehiculele de luptă „Bradley” și bateriile de rachete „Patriot”, veți vedea că am furnizat în mod constant ceea de ce are nevoie Ucraina și o facem în așa mod, pentru a ne convinge că ea reacționează la ceea ce se întâmplă de fapt pe câmpul de luptă și pronostichează rezultatele, pentru a ne asigura, de asemenea, că ucrainenii au însușit sistemele furnizate, folosindu-le eficient”, a subliniat Blinken.

Potrivit lui, acordarea sprijinului SUA a început din momentul, „când am văzut cum se adunau norii de furtună cu câteva luni înainte de agresiune”.

Șeful diplomației americane a accentuat încă o dată că cea mai rapidă cale de a pune capăt războiului este „să dai Ucrainei o mână de ajutor puternic pe câmpul de luptă”, ceea ce, potrivit lui, face Statele Unite.

Anthony Blinken a lăudat și Regatul Unit pentru declarația sa de a furniza tancuri Ucrainei.

Guvernul Marii Britanii a confirmat oficial transferul tancurilor „Challenger 2” în Ucraina, a declarat Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, Președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenski, în timpul convorbirii telefonice din 14 ianuarie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий