Generatoare din România pentru regiunea Cernăuți

17 01 2023 Ф 3

Zilele acestea, în regiunea noastră a fost adus un lot de generatoare din România. Ele au fost distribuite în comunități teritoriale, la instituții de învățământ și sanitare. Este contribuția Uniunii Naționale a Barourilor din România, Consulatului General al României la Cernăuți și senatorului Daniel Fenechiu.  Unul din aceste generatoare a fost repartizat instituției de învățământ de bază „Liceul din Voloca”. El are o capacitate de 50 kW și va asigura Liceul din Voloca cu curent electric în ore de întrerupere a lui în rețea, cauzat de situația grea în energetica Ucrainei.

În total, generatoare din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România au fost donate la 10 instituții de învățământ din regiunea Cernăuți, dintre care 3 la liceele din Comunitatea Teritorială Ciudei.

17 01 2023 F 3

Spitalul de urgență din Cernăuți a primit un generator de 100 kW. El a fost cumpărat pe banii alocați de poporul din Taiwan și costă 17 mii dolari. Directorul general al Spitalului de urgență, Oleksandr Grușko, le-a mulțumit oamenilor de binefacere – reprezentanților Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și conducerii regiunii pentru susținerea și realizarea acestei inițiative. Mulțumiri au adus părții române și conducerea comunităților teritoriale Voloca și Ciudei.

17 01 2023 F 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий