Anthony Blinken: „Suntem recunoscători pentru sprijinul neclintit al Republicii Moldova pentru vecinul său, Ucraina”

28 08 F 2

Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Anthony Blinken, a felicitat Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenței, care este sărbătorită anual în această țară la 27 august, și a mulțumit Chișinăului pentru sprijinul acordat Ucrainei, care opune rezistență agresiunii militare la scară largă a Rusiei, comunică RBK-Ucraina cu referire la Departamentul de Stat al SUA.

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit călduros Moldova și poporul ei cu ocazia celei de-a 32-a aniversări a independenței față de Uniunea Sovietică… Astăzi, 27 august, onorăm Republica Moldova și vă dorim toate cele bune pentru un an viitor sănătos și prosper. La mulți ani de Ziua Independenței!», a declarat oficialul american într-un comunicat.

Blinken a precizat că SUA apreciază angajamentul comun al Republicii Moldova de a „consolida instituțiile democratice și reformele judiciare, de a promova creșterea economică, de a-și spori securitatea și de a promova respectarea drepturilor omului”. Astfel, Washingtonul așteaptă cu nerăbdare să continue acest parteneriat, inclusiv prin intermediul Dialogului Strategic SUA-Moldova, și să susțină țara pe drumul său spre integrarea în UE, a mai spus el.

„Suntem, de asemenea, recunoscători pentru sprijinul neclintit al Republicii Moldova pentru vecinul său, Ucraina, în depășirea consecințelor războiului de agresiune al Rusiei, și felicităm poporul moldovean pentru eforturile sale de a primi sute de mii de refugiați”, a subliniat Blinken.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий