Antony Blinken i-a comunicat lui Dmytro Kuleba despre discuţia sa cu ministrul rus de Externe

30 07 2022 F 1

Pe 29 iulie Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, a discutat cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după care i-a comunicat detaliile acestei convorbiri ministrului de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, transmite Ukrinform. „Am convenit să întărim în continuare Ucraina din punct de vedere militar și economic și ne-am concentrat pe următorii pași practici care vor permite Ucrainei să asigure eșuarea invaziei ruse”, a notat Dmytro Kuleba pe Twitter.

Potrivit lui Blinken, el a discutat cu Lavrov mai multe probleme importante. „Convorbirea a fost sinceră și directă”, scrie CNN. Blinken i-a spus lui Lavrov că așteaptă implementarea acordului privind exportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră. El a reamintit, de asemenea, declarațiile diplomatului rus privind „sarcinile geografice” și anexarea teritoriilor ucrainene.

„I-am spus clar lui Lavrov că aceste planuri nu vor fi niciodată recunoscute de comunitatea mondială. Lumea nu va recunoaște niciodată anexările», a subliniat Blinken. Secretarul de stat a concluzionat că, în cazul anexării teritoriilor ucrainene, Rusiei vor fi impuse sancțiuni suplimentare.

Ukrinform precizează că Blinken a vorbit cu Lavrov pentru prima dată de la începutul războiului la scară largă în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий