Ar putea Putin să atace țările NATO: Fostul secretar general al NATO dă un răspuns cuprinzător

30 1 Ф 7

Un eventual atac rusesc asupra țărilor NATO nu este considerat inevitabil, deoarece Putin este conștient de articolul 5 din Carta de apărare colectivă a Alianței. Acest lucru a fost declarat de fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în cadrul unui briefing comun cu șeful Oficiului Președintelui Ucrainei, Andrii Yermak. „Nu cred că există un risc iminent ca Rusia să atace o țară NATO. Putin respectă articolul cinci. El știe că, în conformitate cu acesta, un atac asupra unuia dintre membri va fi un atac asupra tuturor membrilor și va pierde o confruntare directă cu NATO”, a declarat Anders Fogh Rasmussen.

El a mai adăugat că „zona gri” este periculoasă. La fel sunt și țările care se află în ea și care solicită aderarea: în special Finlanda și Suedia. „Deci, în opinia mea, ar trebui să invităm Ucraina, și cu cât mai repede, cu atât mai bine. De fapt, Armata Ucraineană este atât de puternică încât poate contribui la Alianță și o poate întări», a declarat fostul secretar general al NATO.

Merită să amintim că dictatorul rus Vladimir Putin nu ar rata nicio ocazie de a ataca NATO. Dacă Ucraina ar fi forțată să se predea, acest lucru nu i-ar potoli setea de putere, transmite TSN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий