Armata ucraineană a lovit din nou podul Antoniv peste Nipru, lângă Herson

27 07 2022 F 2

A fost o lucrare de filigran, orientată la demoralizarea inamicului. Această informație a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Comandamentului operațional „Sud”, Natalia Gumenik, relatează Ukrinform. Ea a subliniat că Forțele Armate ale Ucraine țin sub controlul de foc căile logistice și de transport, importante din punct de vedere strategic pentru inamic. Pierderea lor nu-i permite să manevreze, să-și reînnoiască forțele și munițiile. În același timp, purtătorul de cuvânt a subliniat: „Apreciem tot ceea ce avem în țara noastră, chiar dacă este sub ocupanți și nu distrugem infrastructura, distrugem planurile inamicului”. De aceea militarii ucraineni acționează cu exactitate, demoralizându-l pe inamic.

La rândul său, primul vicepreședinte al Consiliului Regional Herson, Iuri Sobolevski, a declarat că podul Antoniv are deteriorări esențiale din cauza tirurilor de foc, iar lucrările de restaurare ar dura mult timp.

După cum a comunicat Ukrinform, în ultimele zile, forțele armate au lovit trei obiective-cheie: podurile Antoniv și Dariivka și drumul peste digul Centralei Hidroelectrice Kahovka. Cotropitorii încearcă să repare rapid podurile, să restabilească modalitățile de asigurare cu muniții și echipamente grele, dar siguranța utilizării podurilor rămâne sub semnul întrebării.

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий