Stimul pentru studierea limbii materne

26 07 2022 F 6

Potrivit site-ului Uniunii Ucrainenilor din România, elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Ucraineană Maternă și la Concursul de recitarea poeziei ucrainene din județele Arad, Botoșani, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Timiș s-au aflat, în perioada 18- 27 iulie, în stațiunea Jupiter, în trei serii gratuite de tabere de vară.

Uniunea Ucrainenilor din România a organizat, la inițiativa președintelui Nicolae-Miroslav Petrețchi, activități recreative pentru 281 de copii și 31 de cadre didactice, la desfășurarea cărora au luat parte și 31 de refugiați ucraineni.

În această perioadă, acțiunile Uniunii Ucrainenilor din România se concentrează, în bună măsură, pe calitatea actului educațional, taberele de vară fiind un prilej de a îmbina distracția cu activitățile dedicate cunoașterii și aprofundării obiceiurilor, tradițiilor și culturii ucrainene.

Cele trei serii de elevi ucraineni s-au aflat pe litoral în perioadele 18-21 iulie, 21-24 iulie și 24-27 iulie, iar pentru buna desfășurare a activităților și-au oferit ajutorul tinerii Ciprian Lușcan, Fabian Popovici și Cristian Semeniuc.

Pe parcursul a 3 zile, copii și adulți s-au bucurat de litoral, au luat parte la activități educative și recreative, au vizitat Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța – un reper important în peisajul cultural și științific al municipiului, și au participat la spectacolul „Povestea calului” de pe Hipodromul Mangalia.

26 07 2022 F 8

26 07 2022 F 7

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий