Astăzi a avut loc schimbul ordinar de prizonieri, din Rusia s-au întors la baștină 207 de cetățeni ucraineni

31 1 Ф 1

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat că Ucraina va depune toate eforturile pentru a întoarce fiecare cetățean din captivitatea din Rusia. După cum a relatat RBK-Ucraina, Președintele și-a făcut publică adresa în Telegram.

Reamintim că astăzi  Ucraina a reușit să întoarcă din captivitatea rusă 207 cetățeni. Printre captivii care au fost schimbați, nu se numără persoane care s-ar fi aflat la bordul aeronavei IL-76, a spus reprezentantul Direcției de Informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei,  Andrii Iusov.

Rușii susțin că la bordul avionului Il-76, doborât pe 24 ianuarie, se aflau 65 de prizonieri ucraineni, care ar fi murit în accident. Propagandiștii ruși au publicat o listă cu aceste persoane.

La rândul său, Centrul de coordonare pentru comportamentul cu prizonierii de război a confirmat că persoanele de pe această listă erau, într-adevăr, planificate să fie schimbate la 24 ianuarie.

Cu toate acestea, potrivit unui reprezentant al Serviciului Securității al Ucrainei, nu existau ucraineni care să fi fost marcați ca fiind la bordul avionului în timpul schimbului de astăzi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий