Astăzi este sărbătoarea profesională a fermierilor ucraineni

19 6 A 1
Regiunea Cernăuți a fost întotdeauna și rămâne o regiune agrară. În ultimii ani, sectorul agricol a demonstrat o dezvoltare stabilă. Agricultura reprezintă 20% din valoarea adăugată globală a regiunii. Procentul agriculturii în valoarea adăugată globală este cel mai mare dintre regiunile din zona Carpaților și este de 1,6 ori mai mare decât media din Ucraina.
În regiune există 876 de gospodării de fermier înregistrate. În 2023, fermierii noștri au produs 69,2 mii de tone de cereale și leguminoase și 30 de mii de tone de pomușoare. În plus, gospodăriile de fermier au produs 2.946 de tone de carne, 345 de tone de lapte, 1.358 de mii de ouă și 55 de tone de lână.
Sprijinul financiar de la Bugetul de stat și de la bugetele locale este important pentru dezvoltarea gospodăriilor de fermier. Este realizat Program de susținere a dezvoltării agriculturii în regiunea Cernăuți pentru perioada 2023-2027. În prezent, instituțiile bancare au început să accepte cereri pentru Programul privind sprijinul financiar acordat întreprinderilor agricole, întreprinzătorilor individuali și fermierilor pentru achiziționarea de echipamente pentru fabricile de prelucrare a laptelui, fabricile de prelucrare a cărnii, abatoarele și fabricile de prelucrare a produselor agricole. Cererile vor fi acceptate până la 1 octombrie 2024.
Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, i-a felicitat pe fermierii bucovineni cu prilejul sărbătorii lor profesionale, dorindu-le succese în munca lor atât de importantă pentru statul nostru, remarcă site-ul AMR Cernăuți.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий