Pretendenții din Cernăuți la „Ordinul Sfântului Pantelimon”

19 6 Ф 1

În cadrul evenimentului „Sub acoperământului Sfântului Pantelimon”, au fost anunțați candidații care vor concura pentru prestigioasa distincție din mediul medical – „Ordinul Sfântului Pantelimon” în 2024. Aceștia au fost selectați de un Consiliu regional special. Bucovina va fi reprezentată de medicul militar Iuri Zyma, medic anestezist la Spitalul Clinic Regional din Cernăuți, și de Oleg Bodnar, doctor în medicină, șef al Departamentului de Chirurgie Pediatrică, Otorinolaringologie și Oftalmologie de la Universitatea Bucovineană de Stat de Medicină.

„Ordinul Sfântul Pantelimon” este un premiu public pentru activități umaniste și nobile în domeniul sănătății, instituit în 2017.

„A fost o onoare să mă aflu astăzi în compania distinsă a comunității medicale și să îi felicit pe medicii noștri care salvează vieți în fiecare zi și îi ajută atât pe adulți, cât și pe copii să învingă bolile”, a declarat șeful AMR Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.

„De la începutul invaziei pe scară largă, sectorul medical s-a confruntat cu o povară semnificativă: medicii noștri salvează viețile soldaților de pe linia frontului, oferă asistență civililor răniți, iar în regiunile din spate frontului – persoanelor strămutate în interiorul țării, implementând cele mai bune practici în programele de tratament și reabilitare.  Le sunt recunoscător medicilor noștri pentru munca zilnică asiduă, eroismul, sacrificiul, credința, puterea și profesionalismul lor”, a subliniat Ruslan Zaparaniuk, citat de site-ul AMR Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий