Atenţie! Această plantă este periculoasă pentru copii

0 Planta periculoasă

E o plantă ornamentală populară, iar denumirea ştiinţifică a acesteia este Dieffenbachia. Poate fi regăsită în birouri şi chiar şi în casele noastre. Chiar dacă este frumoasă, această plantă este şi periculoasă, toate părţile frunzelor ei fiind toxice.

Dieffenbachia este o specie din zona pădurilor tropicale, este o plantă decorativă care are frunze mari, ovale, alungite, de culoare verde cu pete albe. Prezintă pericol în special pentru copiii mici, pentru că odată ingerată, această plantă poate produce iritaţii, senzaţii de arsură, dureri ale ochilor, stări de greaţă şi vomă, umflarea limbii sau chiar paralizia parţială a gurii.

Dieffenbachia conţine o enzimă asemănătoare cu cea care se găseşte în veninul scorpionilor sau al unor specii de şerpi, intoxicarea fiind foarte periculoasă. Genul de plante dieffenbachia include circa 30 de specii, toate fiind toxice. Au fost raportate şi cazuri de deces cauzate de ingerarea acestei plante, în urma inflamării gâtului şi a limbii, blocând astfel căile respiratorii.

Dacă în casă este copil sau un animal de companie, pentru această plantă decorativă trebuie de găsit un loc pentru ea cât mai greu accesibil, sau să se renunţe definitiv la aceasta. În cazul în care a fost atinsă această plantă, nu trebuie dusă mâna la ochi înainte de a spăla bine mâinile!

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий