Atmosfera pregătirilor de Paşti se simte şi la Liceul din Cupca

11 04 2023 ES 1

Săptămâna credinței și a religiei creștine a fost pe larg abordată la Liceul din Cupca. Având încă din anii trecuți acel frumos copăcel pascal, l-am renovat cu noi detalii și anul acesta. De asemenea, am pregătit mai multe expoziții cu tematica sărbătorilor de sfintele Paști. Elevii liceului nostru, sub îndrumarea bunilor lor dascăli au pregătit un șir de compoziții pascale: coșulețe, ouă încondeiate, ștergare cusute sau brodate, crenguțe de salcie, felicitări cu tematica sărbătorii apropiate, a păcii etc.

Clasele mari au pregătit mai multe gazete de perete cu tematica pascală. Elevii claselor mijlocii și mici au pregătit desene dedicate frumoasei sărbători a Învierii Domnului.  Aproape din toate clasele elevii liceului s-au prezentat  cu recitaluri de versuri și proză atât cu tematica celei mai mari și importante sărbători creștine, cât și cu tematica păcii, credinței, bunei înțelegeri între oameni, speranței, copilăriei fericite…

11 04 2023 ES 2

Grupa vocală a liceului condusă de profesoara Lucica Dușceac au prezentat și câteva cântece despre Sfintele Paști, credință,  speranță.

Asemenea măsuri cu caracter religios educă la discipolii noștri credința în bunul Dumnezeu  și speranța că neapărat va sosi o zi când pacea va reveni pe multpătimitul nostru pământ, precum şi sentimentul unirii, respectului față de valorile noastre creștine.

11 04 2023 ES 3

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare la Liceul din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий