Atunci când Ucraina va avea suficiente arme și resurse pentru a contracara agresiunea rusă, cuantumul sprijinului american poate fi redus

5 1 F 1

Declarația unui reprezentant al Departamentului de Stat al SUA, potrivit căreia sprijinul militar al Washingtonului pentru Ucraina nu va fi oferit întotdeauna la nivelul din 2022-2023, s-a referit la momentul în care Ucraina va avea suficiente resurse pentru a contracara agresiunea rusă.

Despre aceasta a declarat ministrul de Externe, Dmytro Kuleba, citat de Ukrinform.

„Nu este vorba de sprijin în anul 2024. Departamentul de Stat a spus că atunci când Ucraina îşi va reveni, va avea suficiente arme și resurse pentru a contracara agresiunea rusă, cuantumul sprijinului poate fi redus. Nu este vorba de reducerea acestuia în ’24, pentru că, așa cum a spus însuși reprezentantul Departamentului de Stat, Ucraina încă  are nevoie de sprijin în cuantumul declarat”, a explicat Kuleba.

După cum a relatat Ukrinform, la 5 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat că strategia SUA de sprijinire a Ucrainei rămâne neschimbată, dar acest lucru nu înseamnă că, în special, sprijinul militar va fi alocat în aceeași sumă ca în 2022-2023. Potrivit lui, obiectivul Americii este de a ajuta Ucraina să-și construiască propria bază militaro-industrială.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий