Un caz fără precedent – în sudul Basarabiei au înflorit brândușele în miez de iarnă

5 1 F 2
În sudul Basarabiei a fost descoperit pentru prima dată un fenomen natural uimitor pentru această perioadă a anului – înflorirea florii târzii de Ankara, o plantă unică, înscrisă în Cartea Roșie a Ucrainei. Localnicii o numesc brândușă. Despre aceasta se comunică pe contul de Facebook al
Parcului Național Natural „Limanul Tuzla”.
Este un fenomen natural uimitor, când este noul an de război, acest miracol a „anunțat deja începutul primăverii” prin apariția sa în bazinul râului Kaghilnik, în apropiere de orașul Tatarbunar”, au scris experții.
Potrivit comunicării, această plantă este considerată cea mai timpurie efemeridă dintre primule. Anterior, a fost înregistrată în aceste părți foarte des, dar în luna februarie. Iar în acest sezon de iarnă, a început deja să-și arate primele frunze imediat după solstițiul de iarnă din 2023, iar primele plante au înflorit la sfârșitul lunii decembrie 2023.
De asemenea, ecologiștii remarcă faptul că, din cauza arăturii ilegale a aproximativ 80 la sută din zonele de stepă din Parcul Național „Limanul Tuzla”, această plantă a dispărut de pe acest teritoriu. Ecologiștii intenționează s-o reproducă.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий