Au furat 5,5 tone de motorină pentru suma de 200 mii grivne

28 09 2022 F 4

Procuratura Regională Cernăuți a înaintat instanței judiciare un rechizitoriu împotriva organizatorului și a doi membri ai unui grup infracțional (angajații ai Căilor Ferate ale Ucrainei – Ukrzaliznyţia), care au sustras motorină din locomotive și au introdus informații false în documente oficiale.

Potrivit anchetei, un locuitor din Bucovina a pus la cale o schemă ilegală de furt de motorină. Bărbatul l-a implicat în activitatea ilegală pe un mecanic de locomotivă și pe asistentul acestuia de la  Filiala regională „Depoul de locomotive Cernăuți” al „Căii Ferate Lviv”. Participanții au organizat furtul de combustibil direct din rezervoarele de combustibil ale locomotivei. Mecanicul de locomotivă a făcut o oprire neplanificată într-un loc stabilit, apoi persoanele au pompat motorină în containere care se aflau într-un autoturism special echipat și au transportat motorina la un loc de depozitare temporară în scopul vânzării.

Pentru a ascunde risipa de combustibil, mecanicul de locomotiva a introdus informaţii false despre numărul de vagoane transportate, ceea ce presupune mărirea consumului de combustibil şi lubrifianţi.

Oamenii legii au reținut grupul la 5 iulie anul curent, în apropierea stației „Vancicăuţi” din raionul Cernăuți, în timpul unui alt furt de motorină. Infractorii au reușit să pompeze 1,5 tone de combustibil. S-a stabilit că din aprilie până în iulie 2022, membrii acestui grup infracțional au furat  aproape 5,5 tone de motorină de la locomotive în valoare de peste 200.000 grivne.

Cercetarea preliminară a fost efectuată de anchetatorii Serviciului Securității de Stat al Ucrainei în regiunea Cernăuți, cu sprijinul operațional al colaboratorilor Departamentului de Investigații Strategice din regiunea Cernăuți al Poliției Naționale a Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий