Autoritățile din Transnistria cer mărirea contingentului de „pacificatori” ruși în regiune

8 05 F8
Transnistria nerecunoscută a cerut Rusiei să mărească numărul așa-numiților „pacificatori” ruși, explicând acest lucru prin creșterea riscurilor de securitate. Leonid Manakov, șeful așa-numitei reprezentanțe a pseudo-republicii în Rusia, a declarat acest lucru într-un interviu acordat agenției ruse „RIA Novosti”, scrie „Evropeiska pravda”. Manakov a spus că, în prezent, în așa-numita zonă de securitate din Transnistria nu există mai mult de 450 de „pacificatori”. El a cerut să fie mărit numărul acestora. „Totodată, numărul de angajați ai misiunii, stabilit prin actele Comisiei mixte de control, este de 3.100 persoane. O astfel de opțiune există, și se justifică aceasta din punctul de vedere al creșterii riscurilor de securitate, în special a terorismului, și, în același timp, este justificată din punct de vedere juridic de documentele adoptate în cadrul activităților Comisiei mixte de control”, a accentuat Manakov.
În luna februarie a acestui an, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că forțele ucrainene intenționează să lanseze o provocare armată în Transnistria în viitorul apropiat. Autoritățile din Moldova și Ucraina au negat acest lucru. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse declară că un atac asupra Transnistriei va fi un atac asupra Federației Ruse. Moldova solicită în mod regulat Rusiei să-i retragă de pe teritoriul său pe așa-zișii „pacificatori ruși”, dar Federația Rusă refuză.
În aprilie, Moldova a anunțat o încălcare a regimului de securitate de către așa-numitul contingent rus de menținere a păcii.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий