Baerback: „Putin se bucură prea devreme — vom crește ajutorul pentru Ucraina”

German Foreign Minister Annalena Baerbock addresses the media during a statement on Afghanistan at the foreign office in Berlin, Germany, Thursday, Dec. 23, 2021. (AP Photo/Michael Sohn, pool)

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a anunțat extinderea sprijinului pentru Ucraina.

Ea a declarat acest lucru în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Externe de la Bruxelles, relatează WELT. „Indiferent cât de puternică este actuala diplomație de criză privind Orientul Mijlociu, este de asemenea important să facem față provocărilor geopolitice aici, la nivel local. Sprijinul nostru va fi extins în mod semnificativ, în special în anul următor”, a spus Baerbock. În același timp, ministrul nu a oferit detalii despre planurile sale pentru anul viitor.

În ceea ce privește posibilele așteptări ale dictatorului rus, Vladimir Putin, că sprijinul UE va scădea din cauza escaladării conflictului din Orientul Mijlociu, Baerbock a accentuat: ”Putin se bucură prea devreme, având în vedere situația dramatică din întreaga lume. Pentru că noi nu numai că ne vom continua sprijinul pentru Ucraina, ci vom continua să-l extindem și să-l creștem”.

Anterior, Reuters a relatat, citând surse din cercurile politice de la Berlin, că coaliția de guvernare din Germania a ajuns la un acord pentru dublarea ajutorului militar acordat Ucrainei la 8 miliarde de euro în 2024. Dacă va fi aprobat de parlament, unde coaliția de partide are majoritatea, cheltuielile de apărare ale Germaniei vor crește la 2,1 la sută din PIB. Acest lucru va depăși cerința minimă de cheltuieli pentru membrii NATO.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий