Măturător de stradă cu o singură mână

13 11 F 2

Viktor Golub, în vârstă de 58 de ani, din regiunea Cernighiv, mătură străzile din Cernăuți de un an și jumătate. El face acest lucru cu mâna stângă, deoarece și-a pierdut mâna dreaptă în urmă cu mai bine de 20 de ani, pe șantierul de construcție. Bărbatul face curățenie în oraș împreună cu un coleg de-al său, cu care a locuit într-un adăpost pentru persoane strămutate.

Viktor nu se consideră o persoană cu dizabilități și lucrează de rând cu ceilalți. El spune că trecătorii sunt surprinși de modul în care o face, dar îi mulțumesc pentru munca sa și îi cumpără cafea, relatează Audiovizualul public Cernăuți.

Înainte de invazia la scară largă, Viktor a locuit în regiunea Cernighiv timp de aproape 20 de ani, avea familie. În urmă cu trei ani, soția a decedat din cauza unei boli. La 24 februarie 2022, Viktor se întorcea acasă de la Kiev. În Nijyn, trenul a fost oprit de ostașii de la apărarea teritorială și toți pasagerii au coborât. Atunci a aflat că a început un războiul.

În total, Viktor s-a aflat în Nijyn timp de cinci săptămâni. Viktor a decis să se evacueze și a ales Cernăuțiul printre orașele în care putea pleca.

Viktor spune că nu este dificil să lucrezi cu o singură mână. Trecătorii îl întreabă adesea despre asta. De asemenea, nu-i place când oamenii îl compătimesc. Acceptă orice muncă.

Pe lângă muncă, bărbatul și-a găsit la Cernăuți consoarta – Iryna, fiind  împreună deja un an și jumătate.

Viktor este un bun gospodar și bucătar. El spune că poate găti multe bucate, dar, iată,  nu poate curăți cartofi…

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий