Berea te fereşte de osteoporoză

101864876_b36fb2aae47aEste vedeta zilelor însorite de vară, însă consumul moderat al acestei băuturi în timpul iernii păstrează aceleaşi beneficii pentru starea de bine a organismului. Iată câteva dintre motivele pentru care berea e bine să fie consumată şi iarna.
Aportul său de vitamine, fibre, antioxidanţi, elemente atât de necesare organismului pentru a funcţiona în parametri normali este reprezentat, în mod evident, şi iarna. În contextul unui stil de viaţă echilibrat şi a unei alimentaţii corespunzătoare, consumul moderat de bere poate completa foarte bine o dietă sănătoasă şi în anotimpul rece, consideră medicii.
Datorită conţinutului de orz, unul dintre ingredientele sale naturale, berea poate fi o sursă de fibre solubile, necesare organismului uman, mai ales în anotimpul rece. Două pahare de bere pot furniza 10 la sută din doza zilnică de fibre recomandată.
Poate preveni osteoporoza. Consumată în cantităţi responsabile, berea poate avea rolul de a preveni apariţia osteoporozei. Ea conţine siliciu, important pentru creşterea şi dezvoltarea oaselor. Berea nu îngraşă. Potrivit unei serii de cercetări internaţionale, berea, consumată cu moderaţie, nu provoacă modificări în masa corporală. Un pahar de bere cu alcool conţine aproximativ 100 kcal, în timp ce unul de bere fără alcool are sub 50 kcal. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5 la sută.
Antioxidanţi. Berea conţine antioxidanţi naturali care pot influenţa în mod pozitiv starea de sănătate a organismului. Aceştia au ca sursă orzul, cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conţine flavonoide, antioxidanţi chiar mai puternici decât cei conţinuţi de ceaiul verde sau soia.
Sursă de vitamine. Berea poate avea un aport important de substanţe nutritive. Este produsă din hamei, orz şi grâu, astfel încât această băutură conţine mulţi nutrienţi şi vitamine precum: vitaminele B, B2, B3 şi zinc. O sticlă de bere poate conţine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu şi 48 mg de fosfor, aceste minerale fiind esenţiale pentru un regim alimentar sănătos.

Добавить комментарий