Cimbrişorul tratează durerile musculare

Majoritatea oamenilor suferă, la un moment dat, de inflamaţii şi dureri ale muşchilor, care pot deveni chinuitoare. Deşi de cele mai multe ori acestea dispar în câteva zile de repaos, sunt cazuri în care pot ţine chiar şi luni. Iată câteva metode naturiste prin care puteţi înlătura mialgia.
Ulei pentru masaj. În 100 ml de ulei de măsline se pun câte 2 linguri de pulbere de piper, cuişoare, anason, coaja rasă de la 2 lămâi şi 4 linguri de pulbere de scoruşe. Se lasă la macerat 8-10 zile, amestecându-se zilnic, după care se strecoară şi se foloseşte în masarea zonei dureroase.
Tinctură. Cimbrişorul se toacă mărunt şi se pune într-un recipient de culoare închisă, astfel încât să-l umple pe trei sferturi, se completează recipientul cu alcool şi se lasă la macerat 14 zile, amestecând zilnic de 3-4 ori. Se strecoară şi se foloseşte tinctura la masarea zonelor dureroase.
Creţişoara şi traista-ciobanului
Cataplasme: se mărunţesc fin, se opăreşte câte 1 lingură din fiecare plantă, folosind apă fierbinte şi se asează alternativ pe zona dureroasă, pentru 5 minute.
Infuzie: se prepară infuzia cu câte o linguriţă din fiecare plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă câte 2 căni din fiecare, pe parcursul unei zile. Cura durează 15 zile, cu 15 zile de pauză.
(Leacuri şi terapii)

Добавить комментарий