Biblioteca regională pentru copii la 70 de ani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZilele trecute, Bibloteca regională pentru copii a marcat frumosul jubileu de 70 de ani.

În această zi sala de festivităţi a acestei instituţii culturale a găzduit zeci de cititori, prieteni, foşti şi actuali colaboratori, scriitori, colegi de breaslă, invitaţi…

Mai întâi am privit pe ecranul instalat aici zeci de imagini care, în cifre și fapte, au oglindit istoria de circa 70 de ani ai bibliotecii. Apoi, cuvântul li s-a oferit celor invitaţi. Printre ei s-au numărat primii cititori ai acestei biblioteci, scriitorii Viktor Obdulen­ko şi Vitali Demcenko. Atât ei, cât şi ceilalţi scriitori au dăruit cărţi instituţiei date.

Reprezentanţii puterii de stat, ai Secţiei de cultură regionale și ai altor structuri le-au înmânat lucrătorilor de aici diplome, foi de laudă, mulţumiri,  adresându-le cuvinte frumoase. Ministerul culturii din Ucraina, de asemenea, a oferit câteva diplome de onoare celor mai activi colaboratori.

Felicitări, cărţi, mici suvenire, cuvinte de laudă le-au fost oferite din partea foştilor lucrători, colegilor de la alte biblioteci din centrul regional, din raioanele regiunii, de la alte instituţii şi organizaţii din oraş şi din regiune.

La fel, elevii școlilor și gimnaziilor din regiune – cititori activi ai bibliotecii – le-au dăruit celor prezenţi frumoase numere artistice. Ei au cântat, au recitat versuri pe tematica respectivă.

Tuturor le-a mulţumit frumos șefa Bibliotecii, doamna Larisa Kyryliuk care împreună cu preşedinta comitetului sindical, dna Tatiana Dudceak, au oferit şi un şir de diplome, cadouri celor mai buni și mai activi lucrători.

Ceremonia dată s-a încheiat, dar sperăm că peste cinci ani ne vom întâlni din nou.

Emilia SPĂTARU

Добавить комментарий