Biden după convorbirea cu Scholz: în momentul de faţă războiul din Ucraina se află în punctul critic

6 01 2023 F 1

Președintele american, Joe Biden, a discutat despre războiul din Ucraina cu Cancelarul german, Olaf Scholz, și a subliniat necesitatea de a sprijini Ucraina. Declarația lui Biden a fost publicată pe site-ul Casei Albe, scrie „Dzerkalo tyjnia”.  „Acum războiul din Ucraina se află într-un punct critic. Trebuie să facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe ucraineni să reziste agresiunii ruse, iar Rusia nu încearcă să încetinească ritmul. Acțiunile pe care le întreprind ruşii sunt la fel de barbare ca acum un an și nu vor încetini nici măcar un pic”, a accentuat Joe Biden. El a mai menţionat că înainte a avut o conversație cu Olaf Scholz despre Ucraina și alianța lor în Europa. Potrivit lui Biden, opinia SUA și a Germaniei este împărtășită de multe țări.

Joe Biden a confirmat, de asemenea, informațiile publicate anterior de Pentagon despre transferul vehiculelor de luptă Bradley de către Statele Unite în Ucraina și a reamintit decizia Germaniei de a furniza blindate Marder.

Vom aminti  că Germania, după SUA, a decis și ea să pună la dispoziție Ucrainei o baterie de sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий