Biden și Sunak au declarat că vor susţine Ucraina atâta timp cât va fi nevoie

10 06 F 2

Președintele american, Joe Biden, și omologul său britanic, Premierul Rishi Sunak, și-au exprimat „sprijinul neclintit”  pentru Ucrainei și condamnarea comună a „agresiunii brutale” a Moscovei,  în cadrul unei întâlniri la Washington.

„Regatul Unit și Statele Unite, împreună cu peste 50 de parteneri, au oferit Ucrainei un nivel istoric de asistență în domeniul securității. Vreau să-i mulțumesc Prim-ministrului pentru conducerea sa puternică și decisivă în ceea ce privește furnizarea unei cantități semnificative de asistență de securitate și de instruire pentru armata ucraineană. Pentru ca aceștia să poată folosi în mod eficient echipamentele și muniția pe care le-am furnizat în mod colectiv”, a declarat Biden în cadrul unei conferințe de presă comune la Casa Albă, relatează CNN, citat de UNIAN.

Joe Biden a precizat că SUA vor dispune de fondurile necesare pentru a sprijini Ucraina „atâta timp cât va fi nevoie”. Sunak a accentuat că Marea Britanie este mândră de contribuția sa la eforturile militare ale Ucrainei, inclusiv tancuri, arme cu rază lungă de acțiune și pregătire pentru militarii de la Kiev. Însă, a continuat el, conducerea și resursele americane au fost cele care au avut „contribuția decisivă”  pentru a permite Ucrainei să țină în frâu ofensiva la scară largă a Rusiei.

Rishi Sunak a declarat că aliații Ucrainei trebuie să-i transmită un mesaj puternic lui Vladimir Putin că sprijinul lor pentru Kiev nu va scădea, relatează Sky News. „Cu cât putem oferi mai mult sprijin Ucrainei, nu doar aici și acum, ci un sprijin care să dureze o perioadă de timp și ani de zile, cred că îi transmitem un mesaj puternic (lui Putin)  că nu are rost să spere la altceva”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă comune cu Joe Biden. „Nu plecăm nicăieri. Vom fi aici atâta timp cât va fi nevoie. Și sper că acest lucru va accelera calculul în mintea lui că trebuie să-și retragă forțele”, a adăugat Sunak.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий