Blocuri din beton antitanc şi blocuri de locuit – noua producţie a Întreprinderii „Izvoraşul” („Rodniciok)   

14 05 2022 F 3

Deputatul Consiliul Regional Cernăuţi, Ion Semeniuc, este fondatorul mai multor întreprinderi de construcţie şi complexe turistice, care acum, pe timp de război, şi-au reorganizat activitatea. În primul rând, la complexele turistice au fost găzduiţi mulţi refugiaţi, chiar mai mult decât era prevăzut. În afară de aceasta, Ion Semeniuc a repartizat o încăpere pentru medicamente şi alte încărcături ale Organizaţiei „Crucea Roşie”, ale altor organizaţii de binefacere.

La Întreprinderea „Izvoraşul”, condusă de Ion Semeniuc, a fost organizată producerea blocurilor din beton antitanc. De asemenea, întreprinderea a trimis pentru necesităţile apărătorilor ucraineni unelte de săpat, au autobuz şi două camioane. Ajută la transportarea ajutorului umanitar şi diferitor încărcături în zonele acţiunilor de luptă, susţine unităţile militare de pe teritoriul regiunii.

În prezent întreprinzătorul şi deputatul Ion Semeniuc din Boian este preocupat de începerea producerii caselor din bloc pentru trai. Ele pot fi transportate în locul necesar şi asamblate în câteva ore. Asemenea case vor fi de real folos în raioanele unde infrastructura a fost ruinată de război şi în perioada de reînnoire a construcţiei locative. Documentaţia de proiect este pregătită şi Ion Semeniuc s-a adresat conducerii regiunii pentru susţinere. Dacă acest proiect va fi acceptat, Întreprinderea „Izvoraşul” va crea zeci de noi locuri de muncă atât pentru localnici, cât şi pentru refugiaţi, scrie site-ul Consiliului Regional Cernăuţi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий