Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a vorbit pentru prima dată după mult timp cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu

14 05 2022 F 2

Statele Unite puteau să accentueze încă o dată asupra situației critice în care se afla Rusia din cauza războiului. Aşa presupune  politologul Igor Cealenko în comentariul  pentru Canalul 24, atrăgând atenţia asupra faptului că despre conversația dintre Austin și Şoigu s-a anunţat public.

„Desigur, contactele la nivel neoficial au loc permanent, dar în momentul de faţă o astfel de convorbire telefonică arată că, într-adevăr, situația din Ucraina ajunge la punctul crucial și chiar a doua fază a agresiunii la scară largă atinge apogeul cu un rezultat de neinvidiat pentru Rusia”,  a spus politologul. În opinia sa, Statele Unite ar putea dovedi prin regim de telefon că nu vor reduce în niciun fel sprijinul pentru Ucraina. Şoigu a trebuit să audă asta direct de la Austin.

„Evident, au existat date americane care arată starea deplorabilă a trupelor ruse în timpul propriilor acțiuni agresive pe teritoriul Ucrainei”, a menţionat Igor Cealenko. Politologul presupune că partea americană a întreprins un astfel de pas pentru a face Rusia să înțeleagă: cu cât mai devreme va începe să caute căi de ieșire din situația actuală și să părăsească Ucraina, cu atât mai bine va fi pentru ea.

„Cred că contactul respectiv a fost eficient, rușii trebuiau să audă această informație. În continuare, trebuie să decidă dacă vor continua să se comporte ca într-un cămin de nebuni sau să caute lumină la capătul tunelului”, a subliniat  Igor Cealenko. În același timp, el a sugerat că conversația șefului Pentagonului cu ministrul rus al apărării nu a fost doar despre Ucraina. Posibil să fi discutat tensiunile din jurul Moldovei și aderarea Finlandei şi  Suediei la NATO.  Potrivit lui Igor Cealenko, Statele Unite demonstrează că țin situaţia sub controlul total. Rusia nu va putea învinge.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий