Bombardament nocturn în regiunea Odesa

1 07 2022 F 4

Baza de odihnă din Sergeevka, regiunea Odesa, asupra căruia invadatorii ruşi au tras astă noapte cu rachete, este Centrul de reabilitare a copiilor cu boli grave şi   aparține Moldovei,  a precizat ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco. „Edificiul centrului nu a fost grav avariat de bombardamente. Ni s-a spus că cinci angajați au fost răniți, unul a murit. Toți se aflau într-o clădire avariată de bombardamente. Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor din Moldova mai frumoase, s-au îngrijit de reabilitarea lor cu dragoste și devotament și le dorim din suflet însănătoșire deplină. Exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei colegului decedat…”, a scris ea.

Amintim că numărul morților în rezultatul acestui atac cu rachete asupra satului-stațiune Sergeevka din regiunea Odesa a crescut la 21 de persoane.

În urma loviturii cu rachete în noaptea spre 1 iulie, un bloc de locuit cu nouă etaje a fost parțial distrus, urmată de un incendiu într-un magazin atașat acesteia pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Se știe că lovitura a fost efectuată de trei rachete X-22 de avioanele strategice Tu-22 din direcția Mării Negre.

Adjunctul şefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Kyrylo Timoșenko, a reacționat la bombardamentul nocturn al regiunii Odesa de către trupele ruse. Oficialul a subliniat că teroarea este „o tactică obişnuită în Rusia”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий